Visoka temperatura kod deceNemojte se truditi da smanjujete deci temperaturu, jer samo jedan stepen povišene temperature pokreće  4 puta brže imuni sistem, brzinu i vitalnost samih belih krvnih zrnaca koji su glavni deo imunog sistema coveka.

Kada čovek ima temperaturu npr 39°C to znači da se bela krvna zrnca kreću 64 puta brže ,da su 64 puta više mobilnija,pokretljivija i energičnija u borbi sa raznim klicama ,patogenima i stranim telima… Što je neophodno u borbi protiv bolesti prehlada itd. Kod ozbilnjih zdravstvenih problema suština u lečenju prirodnim putem jeste upravo podstaknuti telo na borbu odnosno povećati temeraturu – dobijanjem groznice. Ovo se postiže primenom hidroterapije ,naizmenicnim tuširanjem min tolpa voda,min hladna voda. Na ovakav način se efektivno povecava cirkulacija krvi,vrši se detoksikacija organizma i samim tim se povećava vitalnost našeg imunog sistema.

Međutim kod naših  mališana ukoliko se radi o običnim prehladama i virusnim upalama sasvim je dovoljno istuširati ih prohladnom vodom više puta tokom dana i to je sve. Nema  apsolutno nikave potrebe za ničim ekstremnim. Treba im davati sto više čajeva, obične vode i prirodno cedjene sokove ili samo voće bogato raznim vitaminima i mineralima i problem se vrlo brzo rešava.

Temperatura sama po sebi obično nije opasna. Velik broj roditelja misli da svaka temperatura kod deteta predstavlja ozbiljnu bolest. Međutim, to nije istina. Temperatura je normalna i zdrava reakcija tela na bolest. Povišena temperatura znak je da se telo bori s infekcijom i da imunološki sistem funkcioniše.

 Creva 1 - preparat za poboljšanje rada creva   Imuno plus - tinktura za imunitet   Pluća - tinktura za pluća   Imuno tonik - tinktura za imunitet

Nema komentara :

Objavi komentar

name='feedLinksBody'/>