Lekovito bilje za vaše srce


U narednom izlaganju iznećemo vam nekoliko najboljih lekovitih biljaka za srce. To su biljke koje su još pre dosta vekova koristili stari herbalisti za preventivu i lečenje srčanih bolesti. ove biljke čiste krv, poboljšavaju cirkulaciju i direktno jačaju srčani mišić. One takođe obezbeđuju ređu krv, stabilniji srčani ritam i pokreću ćelije imunog sistema.

A to su biljke:

Glog
Najbolja biljka za jačanje srca i otklanjanje srčanih problema. Potrebno je koristiti svež plod gloga.

Beli luk:
Ova svima poznata biljka, predstavlja najbolji prirodni antibiotik, razarač kancerogenih i masnih ćelija. Njegov jak ukus i miris potiče od sumpornih jedinjenja, koja uništavaju sve mikroorganizme, čiste jetru i krv, podstiču iskašljavanje i čišćenje pluća.

Ljuta paprika:
Pored belog luka ova biljka ima ključnu ulogu u svim procesima oporavka. Uloga ljute paprike jeste povećanje dotoka krvi u određeni deo tela, čime se podstiče efikasnija borba ćelija imunog sisitema i ishrana tkiva.

Crvena detelina:
Ova lekovita biljka je klučna za čišćenje krvi. Sadrži kamaričnu kiselinu koja razređuje krv, obezbeđujući lakši rad srca, a imunim ćelijama i hranljivim sastojcima lakše kretanje kroz sistem.

Đumbir:
Pored antibakterijskog dejstva đumbir je poznat kao pokretač cirkulacije, regulator rada želuca i jetre, i odličan antioksidans koji izbacuje otrove iz sistema za varenje.


      

Od ovih biljaka možete napraviti i tinkturu, tako što ćete ih staviti u blender i miksovati u alkoholnom rastvoru od 30 do 40%, zatim sipati u teglu, dobro zatvoriti i mućkati narednih 10 do 15 dana, 2 do 3 puta na dan, po nekoliko sekundi. Nakon toga je procediti i dobiti savršenu tinkturu za vaše srce.