Petodnevni program čišćenja bubrega


KAKO URADITI 5-DNEVNI PROGRAM ČIŠĆENJA BUBREGA?

Da, ja sam napravio svoj 5-dnevni program čišćenja bubrega koji može da se uradi tokom sedmice, na poslu ili tokom vaših redovnih sedmičnih aktivnosti. Vidite, niko ne želi da se čisti tokom vikenda, a obično ako tako isplanirate, desi se da zazvoni telefon, nazove vas prijatelj ili neko od rodbine i sledeće što se desi jeste da odustanete. Tokom zabava vikendom sa prijateljima, jedenje je veliki deo svega toga. Tokom sedmice, već ste veoma zauzeti na poslu. Možete da uradite ovaj program na poslu i jedva ćete i primetiti da ste ga uradili - jednostavno će proleteti. Možete čak i da pozovete nekoliko svojih kolega da vam se pridruže, koji bi svakako bili bolji ljudi sa očišćenim bubrezima i bešikom.

PROGRAM:

Uradite ovih osam koraka svaki dan! 
Korak 1: Nakon ustajanja, popijte oko 2,5 dl negazirane vode. 
Korak 2: Pripremite i popijte napitak za ispiranje bubrega i bešike. (Pogledajte kako napraviti napitak za ispiranje bubrega i bešike na str. 79). 
Korak 3: 15-20 minuta nakon ispijanja napitka za ispiranje bubrega i bešike, popijte dve šolje Čaja za bubrege i bešiku. Stavite 70 kapi tinkture Bubrezi-bešika u svaku šolju čaja (konzumirati ukupno 140 kapi jer se piju 2 šolje čaja) ili uzmite tinkturu odvojeno u pola decilitra vode. 
Korak 4: Konačno, uzmite 100 kapi tinkture Detoks. Ova formula ima jak ukus, pa možete da je stavite u malo soka od grožđa, ako želite.
Korak 5: Jedan sat kasnije, popijte Super hranu - jutarnji hranljivi napitak. 
Uputstvo za pripremanje Supera hrane - jutarnjeg hranljivog napitka: 
U blenderu pomešajte 0,2 l svežeg isceđenog voćnog soka, 0,2 l vode, 1/2 šolje svežeg voća i 2 supene kašike Super hrane. 
Korak 6: Ponovite istu dozu Čaja za bubrege i bešiku i tinkture Bubrezi-bešika još dva puta tokom dana. 
Korak 7: Ponovite istu dozu tinkture Detoks još četiri puta tokom dana, konzumirajući 100 kapi pet puta na dan. 
Korak 8: Program hrane i sokova.
      


PROGRAM HRANE I SOKOVA

Sok od svežeg voća ili povrća je najbolji način za obezbeđivanje tela vitaminima, mineralima i drugim neophodnim hranljivim sastojcima. Oni su takođe veoma važni za čišćenje.

DAN 1. i 5. (SIROVA HRANA)

Doručak: Ako ste gladni pre ručka, možete da jedete voće, razblažen voćni sok ili voćne šejkove. Prestanite da jedete svo voće i voćne sokove barem jedan sat pre ručka. Najbolje je da ne mešate voće i povrće dok ste na ovom programu. 

Ručak: Za ručak možete da uzmete svež sok od sirovog povrća, sirovo povrće (samo ili u salatama), klice, kalijumovu čorbu i biljni čaj. Možete da koristite prelive za salatu i povrće, ukoliko želite - uzmite maslinovo ulje, avokado, limunov sok, beli luk, crni luk i bilo koje bilje i začine. 

Popodnevna užina: Sirovo povrće, sirove salate od povrća, razblažene sokove od povrća, klice, čorba od kalijuma i biljne čajeve. Sva hrana i sokovi od povrća treba da se prestanu jesti do 6 sati popodne. Večera: Razblažen voćni sok, voće, voćni šejkovi, voćne salate i biljni čajevi.

DAN 2, 3 i 4 (ISPIRANJE SOKOVIMA)

Sada počinjemo s trodnevnim postom. Uzimajte barem 4 litre tečnosti dnevno. To je kao da osam puta popijete po pola litre tečnosti. Ako ogladnite, popijte još vode. 
Ujutru: Započnite s vodom, jutarnjim napitkom za ispiranje, biljnim čajevima i tinkturom, i jutarnjim napitkom Super obroka. 
Sredinom jutra: Razblaženi voćni sokovi, biljni čajevi i voda do podne. 
Popodne: Razblažen sok od povrća, čorba od kalijuma, biljni čajevi i voda do večeri. 
Uveče: Razblažen voćni sok, biljni čaj i voda uveče.

DAN 5. (SIROVA HRANA)

Peti dan je dan kada prekidate post. Program ishrane biće isti kao što je bio za prvi dan. Prekid posta predstavlja veoma važan deo ovog programa. Žvaćite hranu sporo, mešajući je sa mnogo pljuvačke. Jedite dok ne zadovoljite glad, a ne dok ne budete puni. Uvek možete da jedete još kasnije, ako još uvek budete gladni. Žvaćite sve dok hrana ne postane tečna smesa. 

KAKO NAPRAVITI NAPITAK ZA ISPIRANJE BUBREGA I BEŠIKE?

Stavite ove sastojke u blender: 
- 0,5 - 1 litar negazirane vode 
- sok od 1-2 limuna
- prstohvat ljute paprike u prahu ili 5-20 kapi tinkture Cirkulacija
- po želji: mala količina javorovog sirupa ili meda za ukus Blendati 10-15 sekundi. Konzumirati napitak. 
Zapamtite: Potrebno je samo 60 sekundi za pravljenje napitka za ispiranje bubrega i bešike ujutru. Popijte napitak u roku od 2-3 minute. Nemojte ga pijuckati.

NAKON PIJENJA NAPITKA ZA ISPIRANJE

- 15-20 minuta nakon ispijanja napitka za ispiranje bubrega i bešike, popijte 2 šolje unapred pripremljenog Čaja za bubrege i bešiku. Stavite po 70 kapi tinkture Bubrezibešika u obe šolje čaja (uzeti ukupno 140 kapi) ili popijte tinkturu odvojeno u 2 dl vode.

METODA RASTVARANJA KAMENA U BUBREGU

Ova metoda traje dva dana i može da se ponavlja. Sipajte u lonac 3 litre sveže isceđenog soka od jabuke. Koristite čvrste jabuke koje imaju mnogo jabučne kiseline - one zbog kojih se mrštite od kiselosti (ne neke bezukusne, slatke jabuke koje imaju malo ili nimalo hranljivih ili lekovitih koristi). Dodajte 6 dl sveže isceđenog soka od citrusa, najbolji su od limuna. Zatim, dodajte 3 dl jabukovog sirćeta. Dodajte 60 ml tinkture Bubrezibešika i 120 grama Čaja za bubrege i bešiku. Neka se ova mešavina tako natapa na toplom mestu celi dan, mešajući je na svakih nekoliko sati po minut ili dva. Ukoliko imate zaista ozbiljan problem sa kamenom u bubregu, dodajte još nekoliko desetina mililitara tinkture od korena hortenzije i crvene konopljuše ovoj mešavini. Kako bi ova formula bila jača, pomešajte sve sastojke u blenderu. Time će se svo bilje dobro samleti. 

Neka ovo odstoji 24 časa, a zatim procedite kroz cediljku od nerđajućeg čelika ili iscedite kroz čistu pamučnu krpu. Proceđena formula sada mora da se čuva u frižideru dok ne bude vreme za konzumiranje. 

Sledećeg dana nakon što je mešavina odstojala, pijte oko 100 ml ove tečnosti na sat. Možete čak da pijete 25 ml na svakih 15 minuta. S obzirom da spavate osam sati, a budni ste 16, ako pijete 100 ml svakih sat vremena dok ste budni, ukupno ćete konzumirati skoro 2 litre na dan; to znači da će vam ova mešavina trajati skoro dva dana. 

Takođe ćete piti destilovanu ili negaziranu vodu, do 2 litre na dan. Najbolja je destilovana voda (najpraznija voda). Destilovana voda je tako prazna da je poput vakuuma. Univerzalni je rastvarač, posebno za neželjene mineralne naslage.

Samo redovno pijenje destilovane vode dovodi do rastvaranja kamenja i sprečava stvaranje novog - međutim, kada se to doda ovoj metodi, dobićete pravog pobednika u rastvaranju.

SASTOJCI FORMULE DR ŠULCA ZA RASTVARANJE KAMENA U BUBREZIMA

U loncu veličine četiri litre ili većem pomešajte: 
- 3 litre sveže isceđenog soka od jabuke 
- 6 dl sveže ceđenog soka od limuna 
- 3 dl jabukovog sirćeta 
- 60 ml tinkture Bubrezi-bešika 
-120 grama Čaja za bubrege i bešiku

Dr Ričard Šulc