Melem za kožu

Melem za kožu se dobija mešavinom određenih vrsta biljaka, maslinovog ulja (služi kao baza) i pčelinjeg voska koji vezuje tečnost, i melem čini čvrstim. Ovaj melem je mešavina biljaka za izvlačenje otrova iz kože, zarastanje rana, opekotine, ekceme, alergije i poderotine na koži.


Ovu formuli čine sledeći sastojci:

MASLINOVO ULJE
Maslinovo ulje je baza svakog melema. Ono je samo po sebi lekovito jer ishranjuje kožu, a ujedno uklanja svrab i perutanje. Služi i kao razblaživač jakih eteričnih ulja.

NEVEN
Sprečava upalu, omekšava tkivo i deluje umirujuće. Koristi se kod čireva, opekotina i zarastanja rana.

KANTARION
Kantarion se koristi za umirenje iritiranog tkiva, isceljenje rana i čireva na koži i sluzokoži. Koristi se i kod opekotina.

GAVEZ
Gavez je jedna od najlekovitijih biljaka u prirodi i njegova primena je velika u medicini. Jedan je od najboljih lekova za zaceljenje tkiva, zarastanje rana izazvanih opekotinama, posekotinama i upalama.

RUSA
Rusa se koristi kod najtežih oboljenja kože, žuljeva, uboja, bradavica, težeg oblika herpesa i dr.

HAJDUČKA TRAVA 
Ima umirujuće dejstvo, sprečava upalu, deluje kao dezinfekciono sredstvo. Koristi se kod opekotina, gnojnih rana, čireva, ekcema, i u vidu kupke ili obloga.

ČIČAK 
Deluje kao protivotrov u svim delovima organizma. Čisti kožu i podstiče izlučivanje otrova; deluje protivupalno.

ULJE ČAJNOG DRVETA
ima osvežavajuća i jaka antibakterijska i antigljivična svojstva. Ima široku primenu u medicini, od iritacije kože, ekcema i gljivičnih oboljenja, pa do inhalacije i ispiranja usta.

Potrebni sastojci:

- 800 mililitara maslinovog ulja
- 50 grama korena gaveza
- 20 grama cvetova kantariona
- 20 grama nadzemnog dela ruse
- 20 grama cvetova i nadzemnog dela hajdučke trave
- 20 grama korena čička
- 20 grama cvetova nevena
- 10 mililitara ulja čajnog drveta

Priprema: 
Biljke pomešati i izblendati da budu usitnjene. Preliti ih sa 800 ml maslinovog ulja, pa dodati ulje čajnog drveta. Sve staviti u teglu, zatvoriti teglu i ostaviti da stoji tri sedmice uz svakodnevno mućkanje. Nakon toga procediti ulje kako bi se što bolje odstranili ostaci biljaka. Dobijeno ulje je potrebno zagrejati na oko 50 stepeni, u jednoj posudi, dok je pčelinji vosak (oko 80 ml) potrebno otopiti u drugoj posudi, a zatim ga pomešati sa dobijenim lekovitim uljem. Tako dobijenu smesu sipati u teglice i pustiti da se ohladi.

Doziranje: 
Krema se po potrebi utrljava u kožu, na oboleli deo tela.

 Mozak, tinktura za mozak   Nervi 1, tinktura za smirenje   Srce, tinktura za srce   Creva 2, preparat za čišćenje creva

Nema komentara :

Objavi komentar

name='feedLinksBody'/>