Nervi 1 (tinktura za smirenje)


Tinktura Nervi 1 predstavlja kombinaciju biljaka koje opuštaju nervni sistem. Biljke iz ove formule pomažu kod problema nesanice, nervoze, anksioznosti, depresije i nervne napetosti.

Sastojci: Kantarion, valerijana, matičnjak, hmelj, lavanda, lobelija
Količina: 100 ml
CENA: 600 din Naručite sada


U ovoj tinkturi se koriste sledeće biljke:

KANTARION 

Kantation je najpoznatiji antidepresiv među biljkama. Vekovima se koristi za opuštanje tela i lečenje nesanice i nervne napetosti. Sadrži mnoga aktivna jedinjenja među kojima i valerijansku kiselinu, holin i glikozide.

VALERIJANA 
Valerijana je još jedna biljka koja ima umirujuća dejstva na nervni sistem. Svojim eteričnim uljima i izovalerijanskom kiselinom podstiče smirenje nerava i ublažava stanja izazvana stresom.

MATIČNJAK 

Matičnjak je poznat po svom ulju koje ima umirujuća dejstva na sluzokožu, ali i po citrolu koji deluje protiv grčeva. Reguliše proces lučenja žuči, sprečava razvoj bakterija i nagona za povraćanje.

HMELJ

Hmelj je biljka koja je naročito korisna za žene. Sadrži hormonske supstance slične estrogenu pa je vrlo koristan u regulaciji hormonske ravnoteže. Pored toga vrlo je dobar prirodni sedativ, jača nerve otklanj jući napetost, pa je nezaobilazan sastojak u formulama za nerve.

LOBELIJA 

Lobelija je dobila ime po svom izuzetno lekovitom jedinjenju „lobelin“ koje ima široku primenu u prirodnom oporavku. Ova biljka se koristi za olakšavanje disanja, u smirivanju grčeva, i opuštanje mišiča i nervnog sistema.

Način upotrebe: 70 kapi 4 do 6 puta dnevno, kod težih oboljenja 170 kapi 7 do 9 puta dnevno.

Čuvanje:
Na sobnoj temperaturi, na tamnom mestu, van domašaja dece.

Rok trajanja: 5 godina.

Nema komentara :

Objavi komentar

name='feedLinksBody'/>