Pluća (tinktura za poboljšanje rada pluća)


Tinktura za poboljšanje rada pluća. Podstiče lakše disanje i izbacivanje sekreta, opušta i čisti bronhije.

SASTOJCI: Lobelija, podbel, divizma, sladić, pluć­njak, majčina dušica, menta.
KOLIČINA: 50 ml
CENA: 600 din


Podsticanje boljeg rada sistema za disanje je važan aspekt svakog čoveka. Ovaj dodatak sadrži kombinaciju biljaka koje pomažu izbacivanje otpadnih materija iz pluća, olakšavaju iskašljavanje i smiruju upalne procese zalečujući tako plućno tkivo. Takođe, sadrži i biljke koje umiruju iritirajući bolni kašalj i ublažavaju grčeve.

Formula se sastoji od sledećih biljaka:

LOBELIJA
Lobelija je dobila ime po svom izuzetno lekovitom jedinjenju „lobelin“ koje ima široku primenu u prirodnom oporavku. Ova biljka se koristi za olakšavanje disanja i iskašljavanja, protiv astme, u smirivanju grčeva, a u većim količinama izaziva povraćanje koje može biti korisno za izbacivanje otpadnih
materija iz pluća.

PODBEL
Podbel takođe predstavlja biljku koja se naročito koristi za pobošljanje rada pluća. Koristi se za jačanje funkcija sistema za disanje, kao i kod mnogih vrsta plućnih problema, kao što su astma, upala pluća i ždrela, tuberkuloza i dr. Njegove sluzaste materije i jedinjenja pomažu kod smanjenja grčeva.

DIVIZMA
Divizma je neizostavna i vrlo moćna biljka za jačanje pluća i otklanjanje disajnih tegoba. Sadrži sluzaste materije, tanin, etarska ulja i karotenoide. Predstavlja moćno sredstvo protiv upala, a koristi se i kod lečenja rana, hemoroida, upale creva i čireva.

SLADIĆ
Sladić je vrlo lekovita biljka koja ima raznoliku primenu. Njegova jedinjenja deluju ne samovblagotvorno na pluća, već se koriste i kod problema sa želucem i kod svih upalnih procesa. Umiruje upaljenu sluzokožu, podstiče iskašljavanje i reguliše rad hormona.

MAJČINA DUŠICA
Majčina dušica je poznata po svom umirujućem dejstvu, mada ima široku primenu u medicini. Sadrži mnoga lekovita jedinjenja koja umiruju kašalj i olakšavaju disanje i iskašljavanje. Koristi se takođe za ublažavanje različitih disajnih problema, velikog kašlja, upale bronhija, astme i dr.

ULJE MENTE
Ulje mente je važan deo plućne formule. Lekovitost biljnih ulja je dobro poznata, a naročito ulja mente. Svojim isparljivim jedinjenjima uništava bakterije, smiruje disajna tkiva, osvežava dah i otvara bronhije. Koristi se i kod upalnih procesa na koži, glavobolja, poboljšanja apetita itd.

PLUĆNJAK
Plućnjak sadrži supstance koje deluju na umekšavanje tkiva pa olakšavaju disanje i podstiču iskašljavanje. Koristi se kod gripa i bronhitisa, a može se koristiti i u obliku čaja.

NAČIN UPOTREBE: 60 kapi 4 do 6 puta dnevno. Tin­kturu je naj­bolje piti bez mešanja sa vo­dom, čajem i sokom.

ČUVANJE: Na sobnoj temperaturi, na tamnom mestu, van domašaja dece.

ROK TRAJANJA: 5 godina.

Nema komentara :

Objavi komentar

name='feedLinksBody'/>