Želudac (tinktura za poboljšanje rada želuca)


Tinktura za poboljšanje rada želuca

DEJSTVO: Smiruje upaljenu sluzokožu želuca, otklanja gastritis i neprijatan zadah.
SASTOJCI: Matičnjak, kamilica, kantarion, morač, sladić, hajdučka trava, ulje mente.
KOLIČINA: 50 ml
CENA: 500 dinMATIČNJAK
Poznat je po svom ulju koje ima umirujuća dejstva na sluzokožu, ali i po citrolu koji deluje protiv grčeva. Reguliše proces lučenja žuči, sprečava razvoj bakterija i nagona za povračanje. Efikasan je kod upale ždrela i grkljana, sluznice želuca i creva.

KAMILICA
Sadrži supstance koje sprečavaju zapaljenske procese, nadimanje i gasove. Ima umirujuća svojstva na čitav digestivni sistem. Umiruje desni, jednjak i sluzokožu želuca.

MORAČ
Pomaže odstranjivanje svega što jetra i žučna kesa izbace i ublažava grčeve, iritacije i nadimanje.

SLADIĆ
Sladić je vrlo lekovita biljka koja ima primenu kod raznih oboljenja. Njegova jedinjenja su heterozidi i kisele materije kojima deluje ne samo kod plućnih bolesti već i na probleme sa želucem i kod svih upalnih procesa. Umiruje upaljenu sluzokožu, podstiče iskašljavanje i reguliše hormone.

ULJE MENTE
Neverovatna je lekovitost i širina primene biljnih ulja, pogotovo ulja mente. Svojim isparljivim jedinjenjima ubija bakterije, smiruje tkivo, osvežava dah i otvara bronhije. Koristi se i kod upalnih procesa na koži, glavobolja, poboljšanja apetita itd.

HAJDUČKA TRAVA

Ima umirujuće i antiinflamatorno dejstvo, sprečava zapaljenske procese, dezinfekciono je sredstvo. Spolja se koristi kod opekotina, gnojnih rana, čira, ekcema, i u vidu kupke ili kompresa.

NAČIN UPOTREBE: 50 kapi 3 do 5 puta dnevno, pre obroka.

ČUVANJE: Na sobnoj temperaturi, na tamnom mestu, van domašaja dece.

ROK TRAJANJA: 5 godina.

Nema komentara :

Objavi komentar

name='feedLinksBody'/>