Kandida - lečenje na prirodan način


Kandida je gljivica koja živi u ljudskom organizmu, a problem nastaje kad počne da se razvija. Ona se obično razvija na toplim i vlažnim mestima kao što su usta, creva, bešika i vaginalni otvor. Na razvoj kanidide može uticati svašta, od dijabetesa, uzimanja najobičnijih antibiotika pa do loše ishrane. Mnogi lekovi koji se daju za izlečenje kandide imaju nebrojeno neželjenih efekata i zato vam mi preporučujemo da se okrenete prirodi i kandidu lečite belim lukom.

Pored lekovitog bilja koje ćemo navesti dobro je da osoba upražnjava post na prirodnim ceđenim sokovima nekoliko dana kao i da u produžetku lečenja konzumira sirovu biljnu hranuNaravno bilo bi poželjno da osoba i nakon izlečenja u svoje zdrave životne navike uvrsti sirovu biljnu hranu.

TOPLO-HLADNI TUŠEVI

Toplo-hladni tuševi su takodje, veoma korisni kod ovakvih infekcija, a oni se izvode na sledeći način: Jedan minut što toplijom vodom i jedan minut hladnom vodom i to ponavljati 5-7 puta u okviru jednog tuširanja. Toplo-hladne tuševe raditi 2-3 puta na dan do trenutka potpunog izlečenja. Poseban naglasak prilikom tuširanja staviti na zahvaćeni predeo tela. 

FIZIČKA AKTIVNOST 

Fizička aktivnost od 30 minuta dnevno je nešto što podstiče cirkulaciju i jača imuni sistem i svakako je preporučljivo i vrlo poželjno tokom procesa izlečenja.

KANDIDIJAZA U USTIMA 

Pored svih delova predviđenog programa za lečenje dobro je primenjivati ispiranje usta 2-3 puta na dan rastvorom tinkture od belog luka , tinkturom od nevena, propolisa, bokvice i aloje (kombinacija bilja), kao i tinkturom od ljuske crnog oraha. Tinktura se priprema tako sto se u običnoj votki drži lekovito bilje u trajanju od 15 dana. Alkoholni rastvor se drži u tegli na tamnom mestu i mućka 2-3 puta dnevno. Nakon toga se rastvor procedi kroz gazu i imate tinkturu koju možete koristiti u borbi protiv kandide. Tinktura se obično razblažuje u razmeri 1:2 sa vodom. Jednostavniji način da se borite protiv kandide jeste da napravite kombinaciju soka od belog luka i limuna i da sa time ispirate usta nekoliko puta dnevno.

KANDIDIJAZA U CREVIMA 

Kod kandidijaze u crevima neophodan je post na prirodnim ceđenim sokovima, među kojima treba da budu dobrim delom zastupljene kombinacije sokova sa belim lukom.  Ono što je preporučljivo jeste formula Creva 1 i istovremeno upražnjavanje dezinfekcionih klistira – (Klistiranja se izvode na sledeći način temeljni klistir prethodi dezinfekcionom klistiru i radi se jednom, legne se na desnu stranu i putem  irigatora u debelo crevo se ubrizga 1 litra malke vode, zatim se izvrši pražnjenje, potom se ubrizgaju 2L pa se isprazni, i nakon toga i 3L i uradi se pražnjenje, posle temeljnog klistira se radi dezinfekcioni klistir gde se u 2L vode doda 0,5 dl soka od belog luka i 0,5 dl soka od limuna i sa tim se vrši klistiranje. Ovako se uradi 3x (dakle 3x 3L) i može da se ponovi  još jednom u toku posta na sokovima…za početak možete da krenete i sa manjim količinama soka od belog luka i soka od limuna i da ponovite klistiranje nakon toga sa jačim dozama).

Ukoliko obolela osoba nastavi sa lošim životnim navikama, nakon lečenja, organizam će opet postati kisela sredina (pH vrednost ispod 7,00) koja veoma odgovara gljivicama kandide, tako da će posle ovoga tretmana kandida verovatno ponovo i ponovo da se vraća. Stoga savetujemo svim obolelima da se pridržavaju dobrih životnih navika i problem sa kandidom će biti nešto strano u njihovom životu.

U nastavku ćemo vam navesti nekoliko lekovitih biljaka koje su pravi šampioni u borbi protiv gljivica kandide. Naravno, ono što treba napomenuti jeste da ove biljke i preparati na bazi istih, imaju znatno umanjeno dejstvo tokom terapije ukoliko se oboleli ne pridržava i ostalih tačaka programa izlečenja.

1.  BELI LUK
Već nam je svima poznato je da beli luk pravi čudotvorac kad su u pitanju lekovi iz prirode. Ali, jeste li znali da je beli luk fenomenalan u lečenju gljivičnih infekcija, posebno kandide?

Beli luk predstavlja najjači antibiotik u prirodi i do 100 puta jači od sintetičkih antibiotika. Za razliku od sintetičkih antibiotika koji dodatno narušavaju ravnotežu između gljivica kandide i bakterijske flore koja reguliše broj gljivica u i na našem organizmu, beli luk je prirodni lek koji ima sasvim suprotno dejstvo i koji uspešno u vrlo kratkom vremenskom periodu uspostavlja ovu ravnotežu, delujući agresivno na kolonije kandide.
Beli luk ima veoma jaka antigljivična i antibakterijska svojstva, a alil alkohol koji se nalazi u belom luku bukvalno uništava gljivice. Lekovima zvanične medicine koje nam doktori propišu potrebno je i nekoliko dana da počnu delovati, dok beli luk deluje gotovo trenutno. Pored svežeg belog luka za lečenje kandide možete uzimati i beli luk u kapsulama.

Lečenje gljivične vaginalne infekcije umetkom od belog luka

Kad je u pitanju lečenje vaginalne infekcije belim lukom najvažnije je zapaziti simptome dok je infekcija još u ranom stadijumu. Prvi simptom vaginalne infekcije je svrab, zatim sledi peckanje, nakon toga beli zrnasti iscedak, a kad je infekcija uznapredovala vaginalne usne postaju otečene, crvene i bolne. Čim primetite prve simptome kandide pristupite lečenju belim lukom.
Uzmite čen belog luka očistite ga od ljuske i stavite ga u vaginalni otvor (kao vaginaletu) pre odlaska na spavanje. Da biste čen belog luka ujutro lakše izvadili kroz jedan kraj provucite konac uz pomoć igle i ostavite kraj konca da visi (kao kod tampona).
Ovaj tretman je najbolje da radite noću, jer će vam se ukus belog luka osećati u ustima što je nekim ženama veoma neugodno tokom dana. Ako ste simptome uočili na vreme biće vam dovoljan samo jedan ovaj tretman da potpuno izlečite kandidu.

Umeci od kokosovog ulja, belog luka i eteričnih ulja

Takodje efikasne vaginalete možete napraviti na sledeći način:

Sastojci:
– 2 kašičice kokosovog ulja
– 5 kapi etarskog ulja čajnog drveta
– 5 kapi etarskog ulja mente
– 1 mleveni čen belog luka
– usitnjeni rastavić (može sušeni)

Priprema: Sve sastojke staviti u činiju pomešati i dodavati usitnjeni rastavić sve dok smesa ne postane dovoljno čvrsta (ne previše). Brzo mešajte smesu da se kokosovo ulje ne istopi u potpunosti. Formirajte umetke dimenzija 3×1 cm i odmah ih postavite na tanjir i odložite u zamrzivač ili frižider.

Kada umetke budete izvadili iz frižidera, oni će biti zamrznuti. Ali kada ih budete uzeli, oni će početi da se tope, samo zbog telesne toplote. Vaginalno područje se prvo namaže sa malo maslinovog ulja i onda se stavi biljni umetak. Dokaz da beli luk ubija gljivice jeste i to da ako ga umesite u testo u kome ima kvasca, sigurno se neće dići jer će beli luk da poništi delovanje kvasca.

2. EHINACEA
Izgleda da je delovanje ove lekovite biljke na jačanje imunološkog sistema posebno značajno u lečenju gljivičnih infekcija. Ona deluje tako što podstiče bela krvna zrnca da “proždiru” gljivične organizme, što predstavlja proces poznat pod imenom fagocitoza.

U jednom značajnom nemačkom istraživanju, žene sa recidivnim vaginalnim gljivičnim infekcijama dobijale su ili standardni lek protiv gljivica ili lek protiv gljivica uz dodatak ekstrakta ehinacee. 60% žena koje su uzimale samo lek protiv gljivica ponovo je dobilo infekciju. Međutim, u grupi žena koje su uzimale lek uz dodatak ehinacee, samo oko 10% žena je ponovo dobilo infekciju. U tu svrhu najbolja biljna tinktura kojom možete da podignete vaš imuni sistem da se izbori sa kandidom jeste tinktura Imuno Plus koja se sastoji od ehinacee, belog luka i ljute paprike.

3. ŽALFIJA
Žalfija sadrži mešavinu jedinjenja koja deluju na kandidu. Možete da uzimate čaj od žalfije kao napitak ili da ga koristite kao astringentno sredstvo za vaginalno ispiranje. Ukoliko ga koristite za vaginalno ispiranje, možete da dodate i kap-dve ulja čajnog drveta, snažnog sredstva protiv gljivica.

4. ZLATNICA
Antiinflamatorna svojstva ove biljke se preporučuju za sprečavanje i lečenje različitih urogenitalnih poremećaja, uključujući i gljivične infekcije. Jedinjenja koja se nalaze u zlatnici (esterni saponini) aktivno deluju na kandidu. Ova lekovita biljka može da se koristi kao astringentni čaj za piće i kao sredstvo za vaginalno ispiranje.

5. BRŠLJAN
Listovi bršljana aktivno deluju na kandidu i priličan broj bakterija. Preporučuje se korišćenje 0,3 grama kod različitih hroničnih inflamatornih oboljenja, tako i za lečenje gljivičnih infekcija. Čaj od bršljena se dobija kada ovu lekovitu biljku pustite da odstoji u vreloj vodi oko 10-15 min.

Za više informacija o programu lečenje javite se na kontakt.


Podelite sa prijateljima
  

Nema komentara :

Objavi komentar

name='feedLinksBody'/>