Šta uzrokuje rak - Dr Lorin Dej


Celokupno svetsko zdravstvo se pita, "šta bi moglo da prouzrokuje rak?" Oni ustvari gledaju samo na jedno mesto, a to je genetika. Ali, rak nije genetika. Pretpostavka o genetici kao uzroku raka može se opovrgnuti sa samo malo zdravog razuma.

Evo jednog primera: rak dojke. Počev od ranih 1900-tih, učestalost raka dojke
se dramatično povećava. U tome se slažu svi stručnjaci i nacionalne zdravstvene organizacije. Dakle, to je sve počelo u vreme kada su zivele bake današnjih žena - tvoja baka i moja baka. Ali, tada je rak dojke bio veoma redak slučaj u poređenju sa njihovim unukama. Jasno je, ako učestalost raka dojke dramatično raste, razlog tome ne može da bude genetsko prenošenje sa predaka na potomke, zato što preci današnjih žena jedva da su imale rak dojke.

Pogledajmo sada učestalost raka dojke u Japanu: bake današnjih Japanki su jele uglavnom rižu, povrće i malo ribe, i rak dojke među njima je bio veoma redak slučaj. Ali uzmimo sad te iste žene, i dovedimo ih u Ameriku, i dajmo im da jedu bogatu zapadnjačku hranu koja se uglavnom sastoji od mesa, piletine, mlečnih proizvoda i visoko prerađene hrane. Uskoro otkrivamo da je učestalost pojave raka dojke (i svake druge vrste raka) kod njih postala ista kao i kod svih ostalih Amerikanki. Ovo vidimo i kod mladih žena koje su još uvek u Japanu,
ali koje imaju skoro isti način ishrane kao i na Zapadu - rak dojke i drugih organa se kod njih pojavljuje podjednako učestalo kao i kod mladih Amerikanki. Kada bi ovo bio genetski problem, rak dojke bi bio učestao i kod baki, koje bi onda na svoje unuke prenosile sklonost ka raku. Međutim, to nije tako, stvarnost je obrnuta! Bake nemaju rak dojke, a unuke ga imaju.

Isti se scenario ponavlja i kod drugih bolesti - artritisa, bolesti imunog sistema, dijabetesa i mnogih drugih. Problem nije u genetici, nego u načinu ishrane i načinu života. Rak i sve druge bolesti se izazivaju kombinacijom tri činioca: 

-Pogrešnom ishranom
-Dehidracijom
-Stresom 

Prosto je strašno kako se Amerikanci loše hrane. Njihova hrana je bogata mastima i proteinima, a siromašna vitaminima i mineralima iz voća, povrća i žitarica. Dakle, to je spoj preobilja sa jedne strane (proteina i masti životinjskog porekla) i oskudevanja sa druge strane - nedovoljno voća, povrća i žitarica.

Drugi važan činilac je dehidracija - pošto više niko ne pije vodu. Svi piju kafu i gazirana pića. Naše telo se sastoji od 75% vode, a mozak od 85% vode, a ne od Koka-kole, niti kafe. Kofein je diuretik (podstiče izlučivanje vode iz organizma) - iznosi više vode iz vašeg tela nego što ga unosi samim pijenjem tih napitaka. Kada ćelije dehidriraju, one se razbole, počnu loše da vrše svoju ulogu, pa se onda i vi razbolite.

Treći razlog je stres. Stres je najvažniji uzrok svake bolesti. Međutim, kako da preokrenemo tok ove bolesti u slučaju da je već imamo? Na prvom mestu, prestanite da u svoje telo unosite materije koje doprinose pojavi raka. A ipak, vi još uvek idete u bolnice i tamo vas kljukaju lekovima, hemoterapijom i zrače vas.

U suštini, rak je posledica neispravnog delovanja imunog sistema. Vaš imuni sistem je taj koji se bori protiv bolesti i koji vas ozdravlja kad ste bolesni, i održava vas zdravim ako je sve u redu. Nema veze da li je to rak dojke, prostate, stomaka, leukemija, rak mozga ili bilo šta drugo… Sve vrste raka potiču od imunog sistema koji ne radi kako treba. Kada prirodnim metodama obnovite svoj imuni sistem, tada on može da se bori protiv raka.

Dr Lorin Dej

Nema komentara :

Objavi komentar

name='feedLinksBody'/>