Rak debelog creva - lečenje na prirodan način


Rak debelog creva ne samo da je najučestaliji kod muškaraca i žena već kao takav javlja se i kod dece. Do ovog oboljenja dolazi zbog ne zdravog načina ishrane i ne poštovanja ostalih prirodnih zakona zdravlja.  Zapušeno i bolesno debelo crevo je ono što koči izlečenje bilo koje bolesti. Ako ga ne pročistite, otpadni produkti neće moći da izađu iz vašeg tela. Ako nikada niste radili u klinici sa pacijentima koji umiru, onda ćete teže shvatiti koliko samo bolesti nastaje zbog lošeg funkcionisanja debelog creva. Simptomi koji se javljaju kod ovog oboljenja su najčešće zatvor, zatim glavobolja, bolovi u stomaku, nadutost, problemi sa varenjem… Za lečenje raka debelog creva neophodno je da se radi PROGRAM DETOKSIKACIJE, a u nastavku će biti navedeni neki od dodataka osnovnom programu koji mogu da ubrzaju izlečenje.

OBLOGE I HIDROTERAPIJA

Pacijent treba da stavlja obloge od ricinusovog ulja u predelu jetre, stomaka i donjeg dela ledja. Obloge treba da obuhvate sto veći deo tela i da budu na pacijentu tokom cele noći. Posebno treba da se stavljaju obloge od ljute paprike. Za pripremu ove obloge neophodno je napraviti vruć i čorbast čaj od ljute paprike, u taj čaj namočiti peškir i zatim umotati stomak njime (držati najmanje 45-60 min).  Ovi delovi tela takodje trebaju da se tretiraju naizmenično toplom i hladnom vodom da bi se na taj način stimulisala cirkulacija i rad creva.

BILJNE FORMULE

Biljne formule po recepturi Dr Ričarda Šulca, Creva 1 i Creva 2 su jako bitan deo lečenja. Pošto pacijenti koji boluju od raka debelog creva najčešće imaju zatvor prva se uzima crevna formula br.1 koja  stimuliše mišiće debelog creva, podstiče redovno pražnjenje i otklanja zatvor. Ova formula u sebi sadrži sledeće lekovito bilje: krušinu, senu, šimširiku, đumbir, beli luk, ljutu alevu papriku, ljutić, nanu i komorač. Kada formula br.1 odradi svoj posao, odnosno kada otčepi debelo crevo, poželjno je uzimati biljnu formulu za creva br. 2 koja  čisti zaostale toksine i fekalne materije sa zidova debelog creva. Ova formula se takodje koristi kod dijareje ili Kronove bolesti. Biljna formula Creva 2 u sebi sadrži sledeće lekovito bilje: Lan, glinu, drveni ugalj, beli slez, komorač i bokvicu. Pošto ova formula može nekada izazvati zatvor treba istovremeno koristiti obe formule. Ukoliko dodje do zatvora treba pojačati uzimanje crevne fromule br. 1.

KLISTIRI

Kod težih bolesnika se radi i temeljni klistir. Temeljni klistir služi da opere, iščisti i isprazni čitavo debelo crevo. Obični klistir otklanja fekalnu materiju samo iz dela koji je blizu rektuma. Zapravo, ako budete dovoljno strpljivi i uporni sa temeljnim klistirom, voda koju ubacite stići će sve do slepog creva. Naravno, to je najniži deo creva, početak debelog creva, sve do ileocekalne valve (mali mišić koji se nalazi između tankog i debelog creva) gde se završava tanko crevo. Ukoliko postoji jače krvarenje iz rektuma može da se koristi i rektalni klistir sa ljutom paprikom. Rektalni klistir sa belim lukom je takodje preporučljiv kod težih bolesnika iz razloga dezinfekcije debelog creva.

DELOVANJE LEKOVITOG BILJA 

Lekovito bilje ima moćno dejstvo, ali su ih zato savremeni herbalisti potisnuli svojim pričama o njima. Drugim rečima, stari herbalisti su znali za njihovu neverovatnu učinkovitost, ali ovi moderni herbalisti su ih potisnuli u pozadinu svojim pričama o nekakvom izdvajanju jednog ili više aktivnih sastojaka iz njih. Oni su zaboravili šta jedna cela biljka može da učini, ili jednostavno ne žele ni da znaju. Lekovite biljke za creva sadrže emodin. Hemijski emodin je gorka supstanca koja stimuliše rad jetre, dok recimo aloja stimuliše bolji rad creva. Pre nekoliko godina se govorilo da otklanja i rak iz tela, ali o tome se više ne govori, iz mnogo razloga. Za gorke hemikalije iz lekovitog bilja za creva se pre znalo da podstiču peristaltičku aktivnost debelog creva, i ne samo to, već i da otklanjaju rak iz creva. Ali danas se niko od konvencionalnih lekara ne usuđuje da o tome govori. Niko se ne usuđuje da izgovori tu opasnu reč „rak”, kada su u pitanju biljke, sokovi ili prirodan način lečenja. Niko ne sme da kaže da sok od pšenične trave definitivno leči rak.

Kratko izlaganje dr Ričarda Šulca

Za više informacija o programu lečenja možete nam se javiti na kontakt.

Podelite sa prijateljima
  

Nema komentara :

Objavi komentar

name='feedLinksBody'/>