Super obrok


Napravite i vi ovaj sjajan super obrok koji vam može doneti mnoge zdravstvene prednosti i uživate u njegovom fenomenalnom ukusu. On vam može u potpunost zameniti obrok i najbolje ga je kozumirati za doručak kao šejk sa voćem.

Za ovaj recept su vam potrebni sledeći sastojci:

-300g mlevenih ovsenih pahuljica
-100g mlevenog lana
-100g mlevenog badema ili lešnika
-100g mlevenog domaćeg oraha
-100g mlevenog indijskog oraha
-100g mlevenog bundevinog semena
-50g mlevenog susama
-50g mlevenog suncokreta
-50g suvog grožđa ili aronije (nije neophodno)

Priprema:
Svaki sastojak koji nije mleven osim suvog voća, staviti posebno u blender i blendovati dok se ne pretvori u prah, zatim sve staviti u jednu veću posudu i dobro promešati. Super obrok je spreman, možete ga staviti u neku veću teglu sa dobrim poklopcem.

Predlog za pripremu šejka:
U blender sipati 2-4 kašike super obroka, dodati 1 bananu, 1 jabuku, 1 urmu, i doliti oko 250ml vode, zatim miksovati dok se ne pretvori u kašu, oko 1 minut. Ovo je samo jedan od predloga, voće možete mešati kako god želite, čak možete radi ukusa dodati i malo cimeta ili muskatnog oraha.

Zdravstvene prednosti:

Super obrok sadrži veoma veliku količinu triptofana, omega 3 i omega 6 masti koje su dobre za ishranjivanje mozga, tako da može biti koristan kod ljudi koji su pod većim stresom. Podiže imunitet, odličan je izvor vitamina A koji je zadužen za dobar rast i razvoj kostiju, ubrzava i reguliše metabolizam, pozitivno utiče na hemoglobin u krvi, može biti koristan za nabacivanje mišićne mase kod sportista. Takođe zbog svog visokog sadržaja biljnih vlakana može biti dobar za bolje varenje i probavu.

Podelite sa prijateljima
  

Nema komentara :

Objavi komentar

name='feedLinksBody'/>