Čišćenje creva


Temelj svake detoksikacije je čišćenje organizma od otrova, kako bi se ćelije kvalitetnije obnavljale a imunitet prirodno ojačao. Najveći organ za izlučivanje (debelo crevo) predstavlja i najveće skladište zaostalih toksina i fekalija, pa se kvalitetna detoksikacija ne može sprovesti bez temeljnog čišćenja creva. Bez čišćenja ovog organa, zaostali otrovi iz organizma ne mogu biti izbačeni, te nastavljaju da kruže po organizmu, krvnom i limfnom sistemu, što uveliko otežava proces lečenja. Crevo možemo pročistiti na više načina, a kombinacijom nekoliko metoda dobijamo kvalitetno čišćenje: 

Biljne formule:

Biljne formule nose oznaku Creva 1 I Creva 2. U većini slučajeva prvo se koristi formula Creva 1, koja služi za aktivaciju I pokretanje debelog creva kako bi doslo do izbacivanja fekalnog sadržaja. Jedna čajna kašičica dnevno razmućena u čaši soka. Ako se od ove doze ne dostigne tri praznjenja dnevno, doza se povecava. Tek nakon 10-14 dana može se uzimati formula Creva 2 koja prijanja uz zidove debelog creva i upija zaostale toksine, masti, lekove, metale, krv itd. Ova formula (creva 2) moze nekada izazvati zatvor pa se zbog toga koristi u kombinaciji sa Creva 1


Klistiranje:         

Klizma predstavlja ispiranje debelog creva i potrebno je primenjivati svaki dan. Ovo je vrlo bitan postupak koji pomaže odstranjivanje svih štetnih materijala iz organizma. Klizma se obavlja već od trećeg dana terapije. Pribor se sastoji od kese za tečnost i creva sa malom slavinom i rektalnim nastavkom. Postupak: u pribor (kesu) sipati oko 1,5 l tople vode pa dodati  sok od jednog do dva limuna (slavina na priboru mora biti zatvorena). Nakon toga potrebno je postaviti pribor na visinu od minimum jednog metra, kako bi voda imala prirodan pad. Lezite ispod boce na levi bok, a vrh creva (rektalni nastavak) stavite u analni otvor i polako otvorite slavinu kako bi voda iz kese ušla i isprala debelo crevo. Sav sadržaj iz boce (za pocetak oko 1 l) treba zadržati u sebi oko 5 minuta, okretavši se naizmenično sa jednog boka na drugi. Nakon nadimanja i grčeva treba izbaciti vodu i fekalni sadržaj iz sebe. Postupak možete ponoviti još jednom ili vise puta.

Podelite sa prijateljima
  

Nema komentara :

Objavi komentar